Danskunst: Oefening baart Kunst


Boni Rietveld, Charly de Groote

Moderator: Jennifer Schreinemakers, Congrescommissie

Vrijdag 24 november 2017

11:45 - 12:30u in Theaterzaal

Categorieën: Thema: Danskunst


In deze sessie maakt u kennis met dans in relatie tot uzelf en uw patiënten. Dansen is, zowel in fysiek als mentaal opzicht, gezond. Net als een vakkundig uitgevoerde operatie, vraagt een prachtige dans niet alleen passie en talent, maar vooral heel veel oefening, zowel fysiek als mentaal.
Toch hebben dansers helaas ook vaak te maken met blessures zoals een pijnlijk en beperkt relevé, demi-plié of arabesque. De eerste vraag die elke danser aan zijn of haar behandelend arts stelt is: "hoe lang ben ik er uit, wanneer mag ik weer dansen?". Dus naast de behandeling is er ook aandacht voor de revalidatie, die al vóór de operatie start met mental practice. Door het dagelijks visualiseren van de dans houdt de danser zijn techniek en conditie bij. Een methode die voortkomt uit de neuropsychologie.

Aan het eind van deze sessie geniet u van een prachtige solo door de jonge danser Charly Brown de Groote van de 'De Dutch Don't Dance Division' (DeDDDD) met de choreografie 'Frenzy' van Thom Stuart op muziek van Niccolò Paganini, Caprice #1 in E.

Meer infomatie over de DeDDDD vindt u op de website www.ddddd.nu


Deze sessie wordt gemodereerd door Jennifer Schreinemakers.