Charly de Groote


DeDDDD
Danser
Nederland


Charly de Groote (Lausanne, Zwitserland, 1998) begon op zijn 11e met dansen in 'Association pour la Formation de Jeunes Danseurs' (AFJD) in Lausanne, waar hij naar school ging en in total vier jaar heeft gedanst. In de begintijd van het dansen, kreeg hij de kans om zomercursussen te volgen bij grote instellingen zoals de Opéra de Paris (Parijs) en The Central School of Ballet (London). Voor de twee opvolgende jaren in de Prix de Lausanne, volgende hij master classes met Poala Cantalupo, artistiek directeur van de Hogeschool van Dance Rosella Hightower, Cannes.

Hij studeerde af aan de Ecole Atelier Rudra Béjart Lausanne in 2016, waar hij was opgeleid in zowel klassieke als moderne technieken en waar hij zijn artistieke kennis ontwikkelde door middel van musicals, ritmische en theatraal onderwijs. Onder leiding van Michel Gascard, kreeg Charly de gelegenheid om het repertoire te leren van, en te werken met Maurice Béjart in voorstellingen zoals IX Symphonie, le Sacre du Printemps, a Gaite Parisienne en de Bolero.

Charly is verbonden aan De Dutch Don't Dance Division (DeDDDD) en zal tijdens de presentatie van Boni Rietveld enkele blessuregevoelige, dans-specifieke houdingen en oefeningen laten zien en zal als afsluiting de prachtige solo "Frenzy" voor u dansen.

Charly de Groote