dr. D.M. Scharn


Voorzitter Congrescommissie

Slingeland Ziekenhuis
Vaatchirurg
Doetinchem
Nederland


Dick Scharn (1968) is opgeleid tot chirurg in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en in het Radboud UMC. Zijn fellowship Vaat- en Transplantatiechirurgie vervulde hij bij Dr. J.A. van der Vliet en Dr. F.G. Buskens. Sinds 2002 is hij verbonden aan de vakgroep Heelkunde in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, waar hij werkzaam is als vaatchirurg en verzorgt hij daarnaast de chirurgie bij kinderen. Hij is vice-opleider van de opleiding Heelkunde Regio VII en voorzitter van de Centrale OpleidingsCommissie.

In 2016 nam hij van Edward Tan het voorzitterschap van de Congrescommissie van de NVvH over. Recent werd hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en MuziekGeneeskunde.

Naast een hart voor chirurgie heeft hij een passie voor muziek. Bij beide passies staat het samenwerken (het ensemble!) centraal en wordt het geheel veel meer dan de som der delen. Ieders bijdrage, hoe klein ook, leidt tot een geheel nieuw geschapen product, dat steeds uniek is in haar soort. Dat die bijdrage soms maar heel klein hoeft te zijn en toch van grote belangrijkheid, bewijst de muziek van Miles Davis, die op het congres te horen zal zijn.

Het is voor Dick een dream come true om het thema Heelkunde en Heelkunst samen met de Congrescommissie te mogen uitwerken.