Boni Rietveld


Haaglanden Medisch Centrum
Orthopedisch chirurg
Den Haag
Nederland


Boni Rietveld (1952) is orthopedisch chirurg, oprichter Medisch Centrum voor Dansers en Musici in Medisch Centrum Haaglanden, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde en Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Boni studeerde in 1976 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als eindexamen trompet en als bijvak harp; twee jaar later haalde hij zijn artsexamen in Leiden, gevolgd door een diensttijd bij de commando's – waar hij als arts én als hoornblazer actief was. Daarna specialiseert hij zich als orthopedisch chirurg, ook in Leiden. In 1988 werd Rietveld gevraagd als orthopedisch chirurg van het Nederlands Danstheater.

Boni richtte in 1993 het Medisch Centrum voor Dansers en Musici op in het Westeinde ziekenhuis te Den Haag (thans onderdeel van Haaglanden Medisch Centrum). Dansers en musici kunnen daar terecht voor de diagnostiek en behandeling van specifieke blessures en aandoeningen in relatie tot hun vak of hobby. Ook was hij onder meer de drijvende kracht achter de oprichting in 2005 van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde, waarvan hij nu de voorzitter is.

Boni Rietveld is getrouwd met Marijke Nederveen, woont in Aerdenhout en treedt regelmatig op als trompettist, zowel klassiek met organist Jaap Stork, als Oude Stijl Jazz.

Boni Rietveld
Boni Rietveld